Економічний аналіз особливостей організації та тенденції розвитку готельно-ресторанного господарства Запорізької області

Viktoria Yazina


Анотація


У статті проаналізовано сучасний економічний стан, особливості організації та тенденції розвитку підприємств готельно-ресторанного господарства Запорізької області. Розглянуто загальну кількість підприємств останнього та проаналізовано їх динаміку. Визначено основні перешкоди, що суттєво гальмують розвиток готельно-ресторанного бізнесу та розроблено рекомендації щодо вдосконалення його організації у Запорізькій області на основі аргументованих тенденцій розвитку галузі гостинності.


Ключові слова


організація управління; підприємства готельно-ресторанного господарства; економічний аналіз; тенденції розвитку; динаміка розвитку

Повний текст:

PDF

Посилання


Aleksjejev, D. A. (2006). Restoran za interesamy. [The restaurant with the same interests]. Restoranni vidomosti, 101. [in Ukrainian].

Golovne upravlinnja statystyky v Zaporiz'kij oblasti. [Main administration of statistics in Zaporozhye region]. Retrieved from: http://www.zp.ukrstat.gov.ua/index.php [in Ukrainian].

Kudenko, N. V. (2002). Marketyngovi strategii' firmy. [Marketing strategy of the firm] [in Ukrainian].

Fedak, V. I. (2012). Gostynnist' – najvazhlyvishyj element jakisnogo obslugovuvannja. [Hospitality is the most important element of quality of service] KNEU [in Ukrainian].

Morgunov, E. B. (2000). Upravlinnja personalom: doslidzhennja, ocinka, navchannja. [Personnel management: research, evaluation, training]. Moscow: Biznes-shkola Intel-syntez [in Ukrainian].

Grabovens'ka, S. P. (2012). Ekonomichnyj analiz gotel'nogo gospodarstva i dynamika turystychnyh potokiv v Ukrai'ni. [Economic analysis of the hotel industry and dynamics of tourist flows in Ukraine] Naukovyj visnyk Nacional'nogo lisotehnichnogo universytetu, 22.1. [in Ukrainian].

DSTU 4281:2004. Zaklady restorannogo gospodarstva. Klasyfikacija. [DSTU 4281:2004. Restaurants in the district. Classification]. Retrieved from: http://dbn.at.ua/load/normativy/dstu/5-1-0-939 [in Ukrainian].

Borzenko, K. O. (2011). Informacijni tehnologii' u torgivli, restorannomu gospodarstvi ta sferi poslug. [Information technology in trade, restaurant business and services] [in Ukrainian].

Goblyk-Markovych, N. M. & Grjanylo, A. V. (2012). Progresyvna tehnika ta tehnologii' harchovyh vyrobnyctv, restorannogo ta gotel'nogo gospodarstv i torgivli. [The theoretical basis of the regional market of hotel and restaurant business] m. Harkiv. Ch.1. [in Ukrainian].

Kornilevs'ka, M. O. (2009). Nauchnyi progress na rubezhe tysjacheletij. [The hospitality management and trends in its development] [in Ukrainian].


Метрики статей

Завантаження метрик ...

Metrics powered by PLOS ALM

Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Ліцензія Creative Commons
Статті поширюються на умовах ліцензії Creative Commons Із зазначенням авторства - Некомерційна - Без похідних творів 3.0 Неадаптована.

 

Збірник наукових праць "Економічний аналіз"

ISSN 1993-0259 (Print)  ISSN 2219-4649 (Online)

 

© Тернопільський національний економічний університет

© «Економічний аналіз», 2007-2019